tirsdag 3. januar 2012

Maling til besvær

Før jul ble vi endelig ferdige med å male soverommet. Før det hadde jeg brukt flere timer på å finne ut hvilken tapet vi skulle ha. Ville ha en hvit tapet med noe blått eller grønt mønster som ikke skulle være for prangende. Det ble rett og slett for vanskelig å se for seg hvordan de forskjellige tapetene ville ta seg ut på soveromsveggen, så vi valgte å ikke ta sjansen og heller gå for panel også i dette rommet. Tapeten får vi spare til vi en gang får oss enebolig :)

I motsetning til i 1. etasje, har vi valgt å ha enkle panelbord av den smale typen i 2. etasje. Jeg er kjempefornøyd med resultatet og synes det ble veldig koselig og nostalgisk. Skulle jeg valgt igjen ville jeg nok valgt denne paneltypen også i 1. etasje i stedet for mdf-plater. Men det spørs vel om Richard er enig i at det ville vært verdt det ekstra bryet ;)

Så til overskriften; vi har prøvd MANGE malingsprøver! Jeg ville gjerne male soverommet grønt og siden Richard ikke protesterte noe særlig på det ble det å prøve og finne en lys og fin grønnfarge. Var inne på bloggen Livs Lyst og fant denne fargen: http://ljo-s.blogspot.com/2011/03/fargekode-den-lyse-lyse-grnne.html. Det er fargekode S1010-G20Y. Richard prøvde den på to bord, men vi fant egentlig ut at den var for grønn.. Han prøvde også S0507-B80G, men den var jo nesten helt blå! Og det er jo kjøkkenet som er det blå rommet ;) Så var Richard ute på egenhånd og kjøpte fargeprøve på S0804-G20Y. Den ble ganske fin, men siden det ikke er så mye farge i den, ble den ganske kald og grå - i hvert fall i mine øyne. Siden vi egentlig likte den grønne fargen (S1010-G20Y), men syntes den var for grønn, kjøpte vi et par fargeprøver som var litt lysere, men med samme forholdet mellom grønt og gult.  S0510-G20Y gikk vi ganske raskt bort fra da vi med en gang syntes den så litt selvlysende ut. Fant likevel ut etter hvert at jeg ville male litt mer med den, men etter en grundig vurdering gikk vi bort fra den også. Så fant vi drømmefargen, endelig! Trodde vi... S0907-G20Y så helt fantastisk ut ved første strøk! Problemet her var at den ble gråere og blåere etter at den hadde tørket. Det var fremdeles en veldig fin farge, men det er vel det at når man har et bilde i hodet av hvordan noe skal være, skal det en del til for å velge noe annet ;)Her har vi malt de fire bordene til venstre med S0804-G20Y, de fire neste bordene med S0907-G20Y og det neste ene bordet med S0510-G20Y. Bildekvaliteten er ikke god, men vi har det jo med å male sent på kvelden ;)


På dette bildet får man et lite inntrykk av hvordan S0907-G20Y er når den er våt. Det er altså bordene ved siden av vinduet som er nymalt.

Fordi vi ikke syntes fargen passet like godt etter at den var tørr, malte jeg nesten en hel vegg med S1010-G20Y. Likte fremdeles fargen veldig godt, men vi ble for så vidt enige om at den kom til å bli altfor grønn ved siden av de hvite skapene som skal inn på rommet en gang. Derfor bar det av sted igjen for å kjøpe ny malingsprøve. Denne gangen ble det S0507-G (Baby cabbage). Denne er det veldig lite sort og veldig lite farge i, men det som er av farge er grønt. Vi tenkte denne måtte være perfekt! Og fin var den. Bare ikke på langt nær så fargesterk som det vi var på jakt etter. For denne var jo nesten helt hvit! Og fargen så nesten lyeblå ut i dagslys. Erfaringen vår er derfor at grønt blir blått når det er for mye av det...

Nå begynte vi å bli litt lei, så vi besteme oss for å velge den fargen vi syntes var finest av de vi hadde prøvemalt. Valget falt på S0907-G20Y. Kjøpte en tre-liter og malte et strøk. Resultatet ble slik:
Egentlig ble det ganske fint, når jeg ser bildene nå. Likevel ser man at fargen er litt grålig. Men, jeg kunne nok levd med denne fargen :) Jeg ymtet frampå at det kanskje hadde vært finere med den grønneste (S1010-G20Y) likevel. Var forberedt på å få som svar tilbake at nå var det nok og vi fikk leve med den fargen vi hadde valgt, men til min store forundring var Richard enig! Så etter litt diskusjon fram og tilbake dro vi nok en gang for å kjøpe maling. Denne gangen tre liter med S1010-G20Y :)  Vi smurte på et tjukt lag med pensel og tenkte det fikk holde med et strøk utenpå alle de andre grønnyansene, og det ser ut til at det fungerte helt fint :) Heldig med den! Slik ble altså det endelige resultatet:
Også her er lyset dårlig, men det er mulig å se at denne fargen er litt grønnere enn den på de forrige bildene. Kan legge til at fargen heter Nostalgi så det er jo ikke rart jeg falt for den :)

Hehe, føler vi fremstår som gærne etter dette. I hvert fall meg. Richard hadde nok ikke brukt like lang tid alene ;) Men, nå har vi i hvert fall en farge som vi er fornøyd med! Så får vi håpe den er like fin etter at skap og seng har flyttet inn på rommet :)

4 kommentarer:

 1. Gærne ja, men det ble fint! Glad for at du har begynt å oppdatere igjen forresten!

  SvarSlett
 2. Hehe. Hoff, noen ganger får man ikke bestemt seg med det samme. Jeg må i den forbindelse si at dere har vært svært så tålmodige! Hihihihi...

  Lysegrønt ble fiiiint!

  Liv ;O)

  SvarSlett
 3. Nå synes jeg at den lyse var veldig fin, men den ble for lys (blåaktig). Ser ikke så godt grønnfargen vi valgte på bildene.. Men tror den passer best, også i forhold til de andre fargene vi har i andre rom.

  SvarSlett
 4. Ikke alltid lett med fargevalg. Jeg har akkurat malt en kommode i Livs Lyst "sin" grønnmaling og ser hun har oppgitt fargekode på den, men for å si det sånn.....S1010-G20Y og Hammershøi er ikke samme farge så mulig du hadde fått det resulatet du var ute etter med å oppgi navnet fremfor koden. Koden er ALT for grønn mens Hammershøi har mer oker i seg....
  Men fint ble det hos dere:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...