mandag 13. juni 2011

Tikka masala fra bunnen

I går lagde herr R verdens beste middag! Jeg var ute og handlet på Grønland på lørdag og det var ikke akkurat en hyggelig opplevelse... Er ikke bare bare å finne fram til krydder du aldri har hørt om når du ikke engang vet hvilket språk etiketten står skrevet på. Bli ikke bedre av at det høljer ned og at plutselig hele Grønlands befolkning har bestemt seg for å dra til samme butikk som deg! Men, jeg fikk etter mye frustrasjon og lite hyggelige møter med folk som tydeligvis ikke ser at du står rett foran dem, til slutt tak i det jeg skulle ha. Vi hadde nemlig bestemt oss for å lage tikka masala fra bunnen av! Vanligvis spiser vi den fra Toro. Det følger blant annet med en boks kokosmelk, så det føles jo litt bedre enn å bare helle et glass opp i steikepanna, men denne middagen ble noe ganske annet!

Dette er nå vår samling med eksotisk krydder :) Begynner å ta seg opp! Man bør jo selvfølgelig bruke hele frø når man skal lage mat - det både lukter mer og smaker mer. Ulempen da er jo at man må male det opp selv. Av den grunn hadde jeg planer om å også kjøpe en morter i byen den lørdagen, men siden jeg er litt dårlig til å følge med av og til, hadde jeg ikke fått med meg at det var pinseaften. Så da jeg endelig (!) var ferdig med å handle krydder, var jo resten av byen stengt... Herr R måtte da male opp alt krydderet ved bruk av spiseskje i en plastbolle. Tok litt tid, ja! Men det ble veldig bra allikevel :) Uansett får vi vel tak i morter til neste gang. Så man slipper å bruke timesvis på å knuse krydder...
Håndmalte cashewnøtter, muskatblomme og spisskummenfrø.
Med disse krydderne luktet marinaden til Quorn-bitene (kjøtterstatning) helt fantastisk! Akkurat som å være i India ;) Blir jo litt feil å kalle retten tikka masala når vi ikke bruker kjøtt, da. Tikka betyr nemlig 'kjøtt uten ben'. Men da skjønner i hvert fall folk hva det er vi har prøvd på :) Den kremete konsistensen på marinaden kommer av at vi brukte yoghurt. Riktignok vegansk yoghurt, men den luktet i hvert fall akkurat som vanlig :) Marinaden stod i over en time med Quorn-bitene i før alt ble satt i ovnen i en ildfast form. Dette kan også grilles, så vi kommer vel til å prøve det også siden vi har fått oss ny grill!

Marinade før blanding
Marinade etter blanding
Sausen var mer tricky. Det var ikke helt enkelt å vite hvor mye tomater man skulle bruke. Har prøvd å lage en lignende saus før og den har lett for å smake litt mye tomat. I sausen brukte vi også fløte og rømme som også var vegansk.
Alt ble kjempegodt, men Herr R syntes ikke det ble nok saus, så neste gang må vi nok bruke mer tomater i sausen, eventuelt mer fløte. Det er jo litt gøy å eksperimentere seg fram til sin egen blanding også :)Det var helt utrolig hvordan man faktisk kunne skille de forskjellige smakene fra hverandre da vi spiste. Noe helt annet enn Toro tikka masala ;) Herr R var superflink kokk og det var nesten ikke en dråpe igjen da vi var ferdige. En annen superviktig ingrediens er forresten fersk koriander! Det har vi ikke brukt før, men det er et hav av forskjell fra tørket koriander! Ga en helt utrolig frisk smak.
Dette må være det beste jeg noen gang har smakt hjemme hos noen :) Fikk skikkelig restaurantfeeling! Takk igjen, herr R <3

Bare å si fra hvis noen vil komme på middag! :)

2 kommentarer:

 1. Heisan ,)
  Her var det mye godt ,)
  Titter du innom meg, jeg har noe til deg! <3
  Nyt sommerhelgen!!
  Klem klem, Anki

  SvarSlett
 2. Så herlig blogg du har :o)
  Her skal jeg komme innom ofte. Har du ikke sånn at jeg kan følge deg også?
  Tusen takk for hyggelig kommentar :o)
  Go` klem

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...